Ryan Giggs Mengakui Manchester United Perlu Menunggu 15 atau 20 Tahun Untuk Gelaran Liga Setelah Kemenangan Liverpool.

Ryan Giggs telah mengakui kepada Jamie Carragher bahawa dia bimbang Manchester United harus menunggu satu dekad atau lebih untuk memenangi gelaran Liga Perdana, terutama jika Jurgen Klopp tetap di Liverpool.

Legenda Manchester United telah memberi amaran kepada bekas pasukannya bahawa mereka akan terpaksa menunggu puluhan tahun sebelum memenangi gelaran Liga Perdana sekali lagi setelah kejayaan Liverpool baru-baru ini.

Jurgen Klopp berjaya membantu The Reds meraih kemenangan domestik untuk pertama kalinya dalam tempoh 30 tahun.

Giggs percaya jika Klopp kekal berada di Merseyside, maka United terpaksa menunggu lebih lama sebelum kembali meraih gelaran liga. Manchester United kali terakhir memenangi gelaran liga pada tahun 2012/13.

Giggs juga turut mengakui bos Manchester City, Pep Guardiola sebagai ancaman besar kepada United untuk mendapatkan tempat teratas setelah menduduki tempat ketiga kali terakhir walaupun mereka ketinggalan 33 mata di belakang juara Liverpool.

“100% berkemungkinan (10 tahun sehingga United memenangi gelaran lagi). Mungkin 15 atau 20 tahun sebelum anda mengetahuinya. Terutama jika Klopp dan Guardiola bertahan, mereka mempunyai sumber dan pemain,” ujar Giggs

Banyak peminat yang mengejek mengenai penantian yang begitu panjang The Reds untuk meraih gelaran EPL sehinggalah Jurgen Klopp tiba dan keadaan ini menurut Giggs perlu dilalui United.

“Walaupun Klopp, memerlukan empat tahun lebih untuk memenangkannya, ia memakan masa yang agak lama. Saya rasa apa yang dilakukan Klopp, dia bertambah baik setiap musim atau memenangi trofi, memenangi Liga Juara-Juara, anda melihat peningkatan itu sehingga tekanan berkurangan.”

Sumber: www.liverpoolecho.co.uk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*